Нямам никакво намерение да се
спирам върху вярванията за консумацията на този по-особен вид карантия – ще спомена
единствено, че това е малко особена рецепта, която не е за всеки, особено за
хора със слаби сърца.
Основният проблем на белите бъбреци е, че се намират трудно. Трудно, но не и
невъзможно – било от роднини от село, било директно от кланица, а понякога и в
резултат на късмет в магазина за карантия. Този тип късмет не е за изпускане и
се оказва, че на Женския пазар вероятността да ви споходи е по-голяма.
Сега към рецептата… По навик, а
и според вътрешните ми разбирания, няма да работя с точни количества –
готвенето и изкуство, а както се знае, художниците не запълват предварително
очертани макети.
Необходими продукти:
Бели бъбреци - колкото успеете да намерите, но дори и да са само два,
не се отказвайте!
брашно
олио
изсушен наронен босилек
![Бланширани преди обелването](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVDU1Bql8VE8khKn5kQYnyKxqq1U61Kk04wasBXGfTwLmvkz4b0Eg9_56igOrnc5Djb8saJLwM4yiaDdJqtVpgCKuod4G8UTr2KWxIo7tpWb8RRY7Z9OrscHUkGCQKSm69SEquk9SR-ar8/s1600/IMAG1268.jpg)
червен пипер
черен пипер
сол
Необходими продукти за соса:
кисело мляко – 2 супени лъжици
майонеза – 1 супена лъжица
чесън – 2-3 скилидки
пресен копър – няколко стръка
![Обелени](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1NRhQ9lMwe-q6yNy9elOi1KXBsAkwvrUKopGXKuhNynLi87dq3a_x1U9OqaTO_YdymrsRvKK4t-tTVDyDblaRVdjTRWZwWy4c89YolbCpdli95Adt3wBTe8cr5uGNnbonxEp0EbadnMVP/s1600/IMAG1269.jpg)
В тенджера се слагат вода и сол и
се оставя да заври. Когато водата заври, изплакнатите бели бъбреци се слагат един
по един, така че водата да не изстине и да спре да ври, като се бланшират за не
повече от 2-3 минути, след което се вадят и отцеждат от водата. Оставят се да
изстинат, след което ципите, с които са обвити, се обелват много внимателно,
така че меката сърцевина да не се разруши и да не стане на пихтия. Докато
бъбреците изстиват в купичка се смесват брашно в количество, необходимо за
панирането на бъбреците, сол, черен пипер, червен пипер и изсушен босилек на
вкус. Обелените бъбреци се нарязват на филийки с много остър нож, така че да не
се разрушат, овалват се в сместа от брашното и подправките и се изпържват в
силно сгорещено олио от двете страни за 1-2 мин до златисто-кафяво. Изваждат се
и се оставят по възможност на решетка да се изцеди мазнината от пърженето.
Сосът се приготвя като се смесват майонезата, киселото мляко, счуканите
скилидки чесън и ситно нарязания копър. Бърка се до хомогенност, след което сосът
може да се полее върху белите бъбреци или да се сложи в малка купичка в
чинията.
Да ви е сладко!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHLcIFYT59-wzsDyurMSOGTiNvPhuFOxoRYzZ0wHnKPVHjnKCV8v0Sh7t-OpAF5Mai-ethcP3JUHg44_DOWk1lWLrEx26OdcoDi8srjR3lNrnrGx5Vtm4JEPIyHPJbuFiPN9mrg397Tex9/s280/IMAG1270.jpg)
Дами и господа и възрастни могат да кандидатстват за нашата програма за дарители, където донорите със своя ДОРИТЕЛСКИ СЕРТИФИКАТ могат да даряват и да получават възнаграждение за спасяването на живот
ОтговорИзтриванеНие даваме на нашите донори $1187000 за бъбрек
Донор, желаещ да дари други органи, може също да посочи...
Свържете се с doctodrsimonponcemd@gmail.com
За повече информация..
Иди вземи на майка си и двата бъбрека бе тъпанар!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеКъде в София мога да си купя бели бъбреци???
ОтговорИзтриванеПоследния път намерих в някаква месарница на Женския пазар...
ОтговорИзтриване