Това е едно идеално нещо за
замезване в жегата, когато човек хем е гладен, хем не му се яде нищо заради
горещината. И има пушена сьомга… ;) Чудесно биха се получили ордьовърчета, ако
се постави в солени тарталети или пък върху домашно изпечени брускети със синьо
сирене (каквито, признавам си, ме домързя да направя).
Необходими
продукти:
100 гр.
пушена сьомга (може и да е от рагу – виж тук: http://oursgourmand.blogspot.bg/2017/06/blog-post_29.html
)
2 броя
сирене „Крема“
½ лимон
челен пипер
Приготвяне:
Сьомгата се накъсва на парченца, добавя се крема сиренето и
се поръсва със сока на ½ лимон и черен пипер на вкус. Разбърква се и се
размачква с вилица докато стане почти хомогенно, но парченцата риба все още си
личат. Сервира се върху брускети, тарталети или порсто филия хляб като сандвич.
А да си призная, може и да се мези направо, тъй като сиренето „Крема“ е доста обезмаслено
и попива мазнината от сьомгата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар