Когато човек няма какво особено да сготви вкъщи, но
пък види бира и пушен бекон в хладилника, му идват разни идеи… В моя случай
импровизирах само на основата на шесто чувство, но пък се получи прекрасно мезе
за бирата.
Необходими продукти
4 големи
картофа
125 гр. пушен
бекон, нарязан на кубчета
100 гр. бяло
сирене
50 гр.
кашкавал
2 яйца
магданоз
сол
Приготвяне:
Най-напред се сваряват картофите като се внимава да
са добре сварени, но не преварени, отцеждат се и се оставят да поизстинат. След
като изстинат (не парят при пипане), към тях се добавят настъргания на ренде
кашкавал, натрошеното сирене, бекона, яйцата (именно заради тях е необходимо
картофите да са студени), магданоза и подправките. Размесва се добре с вилица,
но не е необходимо картофите да станат на хомогенно пюре – трябва е да останат
малки парченца от несмачкани картофи. С помощта на две супени лъжици (че сместта лепне!)
се оформят груби и по възможност рошави ноазети (да има повече хрупкави ръбчета
след печенето), които се подреждат в тава, постлана с хартия за печене. Пекат
се на фурна с вентилатор при 200 °С за около 30 минути до добиването на приятно
златист цвят.
Ще съм благодарен на коментари, впечатления и
споделяния! Аз отивам да отворя първата бира. Наздраве и добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар