Това е рецепта за едно страхотно бирено мезе… Няма
какво повече да говоря, така че преминавам директно към рецептата. Няма да
работя с точни количества, тъй като не се знае колко души ще пият бира, нито
колко бира ще изпият. Така че количествата в рецептата – според ситуацията и
нуждата.
Необходими продукти:
пилешки гърди
брашно (за
овалване)
яйца (за
панировката)
корнфлейкс
(за панировката)
сол
черен пипер
сос „Уорчестър“
Приготвяне
Гърдите се нарязват на продълговати парчета с дебелина
около 1,5 – 2,0 см.
Поръсват се на вкус със сол и черен пипер, след което се
заливат със соса „Уорчестър“ (от него се слага толкова, колкото да не протече,
а да остане по филетата).
Хубаво е на този етап да се забравят за няколко часа
в хладилника, като колкото по-дълго време - толкова по-добре. Приготвя се
подходящ тиган с толкова мазнина, че да могат да потъват в нея (аз използвам
висока касерола с малък диаметър, така че да се пържат „дийп фрай“ в малко
олио, като ги правя по 3-4 наведнъж, което не е проблем, тъй като се изпържват
бързо). Приготвят се три съда: 1 с брашно за овалване, втори с разбити яйца и
трети с натрошен корнфлейкс (аз използвам найлонов плик, като го мачкам с ръка
в него).
Филетата най-напред се овалват в брашното, след това в яйцето и накрая
в натрошения корнфлейкс. Пържат се в предварително сгорещена мазнина до златист
цвят. Добре е да се отцедят върху домакинска хартия преди сервиране.
Ами това е от мен… Всъщност нещо последно – дано
имате изстудена бира, че следва наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар