![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk2eNCrOW9aAHjMLUKUfcumsRK3QAR7-CrI7xJLD-_S_g1YKCs_OopP9VpagO6UliWzCHZQiikQTQv6kSlFXDCNvgAdI81HFKtNmA-06aMtT4t2PxWwoThEynB6UTJk_u_goltaEIKBPD_/s200/IMG_20170815_111715.jpg)
Идея нямам как ми хрумна точна тази рецепта – някак си ми
дойде като моментно вдъхновение за експериментиране с вкусове. Явно
експерименталната работа ми липсва и да съм отпуска не ми се отразява добре… Всъщност
опитът се оказа изключително успешен!
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl64dWwYJwXotQfTJb2DCR9SO5QpEJ2B-KKftcGe8VEoi5bnwNGk4xW2XqGYz5zTkIXEU8HnJUF45ywDIN4GyiWuCD5bz8w3Dk23Y6Xqu-UVDKctF041FMDqzQGJLKfl9XZkNiVTtYPbhw/s200/IMG_20170815_112312.jpg)
250-300 гр. пушена сьомга (аз използвах месо от рагу)
340 гр. топено сирене
2 яйца
10 маслини
50 гр. масло
сол
черен пипер
Приготвяне
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgugsTigxY_Nc7loEHlJX4cjJv7kG_-fo-AYjbn564dIbVZHgGWspB4tE8Yjo504lhB42wkvfT3TQkzWkSi3RaTsll4GS6o-buX4Spi1mMlleJZAS9tZO1qv3BAiBuItCPcYZu9_R1BiZxS/s200/IMG_20170815_112524.jpg)
Месото (ако не е от рагу, както е в моя случай) се накъсва
на малки парченца. Към него се добавят накълцаните маслини, солта и черния
пипер. Разбърква се, след което се добавят яйцата и се разбърква отново.
Листата на корите се разделят на половинки, като върху всяко парче се капва
малко плънка и се сгъва. Аз избрах да ги направя по-плоски и правоъгълни, така
че плънката да се запече по-лесно. Нареждат се в тава и се намазват отгоре с разтопено
масло с помощта на сладкарска четка. Пекат се на 180 °С на вентилатор до
готовност. След опичането ги прибрах в кутия с капак, че да поомекнат малко и
да не са прекалено трошливи.
Добър апетит! Споделяйте и коментирайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар