![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha5v5dMzcXFUoelLC2kJWhIbKB12X6HaZl-9-o6f1BaZUs-Hm6kViccMg6ZN0X82YP4k8xUVTsFqO0anYrHTHhY-ncWB38BGh3CHVl4w1SE22zg23Rg6gWFpeP5unjReiAVI6BRdfywN6G/s200/IMG_20170816_143511.jpg)
Необходими продукти:
850 гр. пилешки крилца
1 с.л. мед
1 с.л. кетчуп
1 с.л. соев сос
1 с.л. изцеден лимонов
сок
1 с.л. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. куркума
1 щипка лют червен
пипер (тук всеки си преценява според вкусовете и лютивостта на пипера)
Приготвяне
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO4wJrsGjbdZmclCjBWh1UVCHZNsKpyJB5P4c7ZNosgLOYxXxS3lk0H-9ri-f-x1V7VvupxcXTXoK0NMRiFRwYC_DlfQBA2acPrJbwFIvJ3rD91u_ZreJP4MSzSjsh4-f_cuMcwX8pKtYa/s200/IMG_20170816_144748.jpg)
От крилцата се махат пръстите (ако има такива) и се почистват
(измиват), след което се разрязват на половинки в областта на лакътната става
(както ги сервират по ресторантите). Поставят се в кутия, която се затваря
плътно и която да е с такъв размер, че да покрият плътно дъното ѝ, но да не са
на два реда. В купичка най-напред се смесват и разбъркват всички останали
продукти до получаването на хомогенна на вид смес. Тя се изсипва при крилата в
кутията, след което крилата се омесват с маринатата. Капакът се затваря и
крилата се забравят за 4-5 часа поне в хладилник. Фурната се загрява на 200 °С
на вентилатор, след което крилцата се пекат в тавичка със същата площ като
кутията (поради същите съображения) около 45-50 минути, като през 10 минути се
разбъркват – от една страна да се овалят в стеклата се на дъното марината, а от
друга да се запекат от всички страни равномерно.
Да ви е сладко и наздраве от мен! И внимавайте да не се
изгорите или да не си отхапете пръстите докато замезвате настървено и лакомо! ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар