Това е една бърза, лесна и елементарна рецепта. Освен това подходяща за
всякакво пиене – ракия, червено, бяло, бира… Какво повече да иска човек?!
Необходими продукти:
600-700 гр.
пилешки сърчица
1 голяма
глава лук
1 голям
морков
4-5 скилидки
чесън
7-8 сушени
домати в зехтин (може и консерва или пресни)
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
Приготвяне
Започва се със сърцата. Трябва да се накиснат за
малко в студена вода, след което да се измият старателно. При миенето е добре
всяко едно да се стисне поотделно под струята, тъй като в някои може да има съсиреци
от кръв – при стискането те излизат.
Сваряват се за 10 мин. в подсолена вода,
след което водата се отцежда.
Докато се варят морковът се прекарва през чопър
или се нарязва на ръка на много ситно, а лукът - на тънки полумесеци.
Скилидките чесън се нарязват на шайби.
Лукът, морковът и чесънът се запържват
до омекване в сгорещено олио или зехтин (аз използвах този от сушените домати),
след което се добавят сърцата (които трябва да са добре отцедени), доматите и
подправките на вкус.
Задушават се още 10-на минути при непрекъснато
разбъркване.
Наздраве и добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар