Иначе идеята ми хрумна от последния път, когато панирах крилца в корнфлейкс.
Процедурата по овалването в корнфлейкса след няколко парчета става мърлява, тъй
като той започва да се наквасва, ако човек не е пъргав. Така или иначе ми
остана от натрошения корнфлейкс и от разбитото яйце, а на мен са ми казвали за
гладуващите сомалийчета и сърце не ми даде да ги изхвърля. Смесих ги и се
получи нещо наподобяващо като консистенция бегло на кайма за кюфтета
(вегетарианска за съжаление!). Направих 3-4 псевдо-кюфтенца, метнах ги в тигана,
а то взе, че излезе вкусно, макар и да бях забравил да сложа поне сол като
подправка. И тогава реших, че много биха вървели с някоя друга биричка,
особено, ако им се сложи нещо, което да премахне вегетарианският им недостатък.
Ето така се стигна до тази 100%-ова авторска рецепта, която днес напаснах.
Необходими продукти:
100 гр.
корнфлейкс
3 големи яйца
150 гр.
кашкавал
150 гр. бекон
сол
черен пипер
червен пипер
олио за
пържене
Приготвяне
Корнфлейксът се натрошава, като към него се добавят
яйцата (може и да се разбият предварително, но реших да не цапам още един съд).
Размесват се докато се получи лепкава каша.
Към нея се добавят максимално ситно
нарязаните на кубчета бекон и кашкавал.
Прибавят се и подправките в количества
на вкус (зависи колко солени са беконът и кашкавалът, както и от личните предпочитания).
Размесва се добре с ръка (както се месят кюфтета) и се оформят малки кюфтенца.
Пържат се в предварително загрята мазнина до златисто (на моя котлон в дълбока
мазнина по 2-3 минути най-много от всяка страна).
Мисля, че няма нужда да обяснявам как се пие бирата
към тях… Да, знам, че не е здравословно, но пък е петък вечер!
Наздраве!
Звучи много вкусно... требе да се проба.
ОтговорИзтриване