Тази вечер се чудех какво ми се яде и какво да вечерям,
когато се сетих, че преди няколко дни едно клипче в готварските групи ми бе
привлякло вниманието. Така че реших да пробвам. Получи се лесно, бързо и
вкусно. Точни количества няма да давам, тъй като те са относителни…
Необходими продукти:
кашкавал (аз
попаднах в магазина на някакво сирене Едам на промоция)
бекон на ленти
счукан
корнфлейкс за панировка
яйца за
панировка
брашно за овалване
олио за
пържене
Приготвяне
Кашкавалът се нарязва дълги 5-6 см парчета с
дебелина 1 см.
Крайчето на лента бекон се пробожда с дървено шишче, след което зад
него се нанизва кашкавала.
Беконът се увива около сиренето, като накрая се
прикрепя като се забоде и другия му край за шиша.
Овалва се в брашно, след това
в разбито яйце и накрая в корнфлейкса.
Потапя се напълно в предварително
сгорещена силно мазнина и се пържи 2-3 минути до златисто.
Удобството е, че
краищата на шишовете могат да бъдат използвани при панирането и пърженето, така
че не се налага да се цапат ръцете или да се бърка в мазнината.
Следва отварянето на бирата, но това вече е друга
тема…
Няма коментари:
Публикуване на коментар