Една идеална зимна рецепта! Затова, противно на
навика ми, започвам без лирични отклонения, освен че ще кажа само едно – ако ще
е хвъркато, нека да е патица!
Необходими продукти
патешки
бутчета – според броя порции, но в мултикукъра не могат да влязат повече от 4
кисело зеле –
половин малка зелка в моя случай за 2 порции
половин глава
чесън
червен пипер –
според количеството и вкусовите предпочитания
черен пипер –
според количеството и вкусовите предпочитания
лют червен
пипе – според количеството и вкусовите предпочитания
ким – не много,
че да не търни!
патешка мас –
според вкусовете и това колко мазна е кожата на бутчетата (може да се замени
със свинска евентуално)
Приготвяне
Зелето се отцежда и нарязва. към него се добавят
подправките в количества на вкус.
Размесва се добре с ръка, след което се слага
на дъното на мултикукъра.
Върху зелето се поставят патешките бутчета, а след
това и необходимото количество патешка (свинска) мас.
Настройва се на „поетапно
готвене“ (“stage cooking”),
като първият етап е 2 часа на 100 °С, след което вторият е 20 минути на 160 °С.
Какво следва в студената зимна вечер е излишно да
обяснявам… Наздраве и добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар