Поредният успешен експеримент с Actifry. Бързо, лесно, вкусно, а и не е
необходимо човек да ходи до кръчмата, стига да си има бира в хладилника вкъщи.
Трябва да се отбележи също, че по тази рецепта сърчицата станаха по-бързо,
отколкото в другата ми, тъй като се спестява предварителното варене. Е, в тази
спестих и някои от продуктите, тъй като не разполагах с тях под ръка, но пък
който иска, може да си ги добави. Също така ми се струва, че в този вариант
станаха по-приятни на консистенция.
Необходими продукти:
1 кг. пилешки
сърчица
2 глави лук
30 гр. краве
масло
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен
пипер
чесън на прах
ронена
чубрица
Приготвяне
Сърчицата се разрязват надлъжно на половинки и се
проверява дали в някои от тях няма останали съсиреци от кръв.
Ако има такива, те
се махат лесно с върха на ножа.
Към тях се добявя по-едро нарязания лук и се
слагат в Actifry-я.
Поръсват се с подправките в количества на вкус, добавя се маслото и се „пържи“
30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар