Май няма изгледи скоро да мирясам от готвенето sous vide… Е, дойде времето и на
свѝнята, като, разбира се, взех най-сухото месо да видя как ще ми се получи. Е,
според някои от дегустаторите на кухнята ми, това било най-вкусното нещо
готвено до момента sous vide от мен (моето мнение е, че за първото място спорят телето и
рибата тон, но това си е мое мнение). Като тази рецепта е изключително лесна и
мнооооооого вкусна, а месото става сочно и запазва апетитния си розов цвят!
Необходими продукти:
свински
бонфилета – колкото са необходими
сол на вкус
черен пипер
на вкус
20 гр. краве
масло
Приготвяне
Бонфилетата се разрязват на парчета с необходимите
размери за една порция. Осоляват се и се опиперяват на вкус.
Вакуумират се в
пликове и се „готвят“ на точно 57 °С (тази температура гарантира свежия розов
цвят отвътре като същевременно се сготвят и не остават кървави) за 3 часа.
Вадят се, подсушават
се добре върху домакинска хартия и се запечатват от всички страни в масло на
много горещ тиган за около 30 секунди от всяка страна.
Сервират се нарязани,
като могат да се полеят с някакъв сос, но в този случай си го спестих, тъй като
исках да се насладя само и единствено на вкуса на месото.
Bon
appétit!
Няма коментари:
Публикуване на коментар