Това е рецепта за един, да го наречем пробен,
суджук, с който исках да видя какво ще стане, ако:
1. Използвам 100% свинско месо
2. Използвам кълцано, а не мляно месо.
За рецептата се мотивирах от две неща:
1. Попаднах на чудесно месо от свински
джоланчета, които буквално ми крещяха от витрината да ги взема;
2. Исках суджукът да е от по-жилесто месо, така
че да си го дъвча с кеф докато си пийвам винцето.
Речено – сторено!
Детайлите по рецептата са 1:1 идентични с тези за
телешкия ми суджук, които можете да видите тук, с изключение на факта, че
месото не беше смляно, а накълцано със сатър. Освен това оставих суджуците да
се веят почти месец, през което време загубиха по мои изчисления 38% от теглото
им. Резултатът не само, че оправда, но и надмина очакванията и, ако е рекъл
Господ да намеря пак подобно качествено месо от джолан, определено ще направя
още една по-сериозна серия докато все още е достатъчно студено.
Много добра идея,джолана е прекрасно месо.Искам да ви попитам ако смеля джолана със ръшетка бъбрек няма ли да е същото като скърцането. Как мислите?
ОтговорИзтриванеПредполагам, ча ще се получи. Аз просто нямам такава. Успех!
ИзтриванеКакви подправки използвате ако не е тайна
ОтговорИзтриванеОтворете линка в рецептата за телешкия суджук - там е описано.
ОтговорИзтриване