Вчера, влизайки за нещо съвсем различно в един от
суперите, окото ми грабнаха тез симпатяги – цели котлети или както и им казват
малко на югоизток от нас рЕбра. Е, как да не му се на дояде на човек рЕбро –
възможно ли е?!
Необходими продукти (за 1 котлет):
1 бр. свински
цял котлет
сол на вкус
(аз използвах несмляна хималайска)
едро смлян
черен пипер на вкус
1 скилидка
чесън на котлет
стръкче
розмарин
Приготвяне
Котлетите се осоляват и опиперяват на вкус.
Слагат
се в плик за вакуумиране, след което върху всеки котлет се слага по една
смачкана скилидка чесън и клонката розмарин (аз използвах една цяла за 3
котлета, като я поставих така, че да е в контакт и с трите.
Котлетите се
вакуумират, след което се оставят поне за 4-5 часа в хладилник (при мен една
нощ). Водната баня sous vide се настройва на 56,5 °С и котлетите се готвят в нея поне 3
часа.
Вадят се, подправките (чесъна и розмарина) се махат, подсушават се добре
на домакинска хартия, след което се запечатват за по 2 минути от всяка страна на силно сгорещен
тиган в малко масло.
Как се ядат не мисля да обяснявам… Както и какво
пият… Наздраве и добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар