Преди известно време гледах някакво чуждестранно клипче
в интернет за подобна рецепта и реших, че това ще е страхотно мезе, способно да
пие бира с каси. Така че не му мислих много-много и реших да я направя по
памет, че и облагородя. Доста мърлявичко е за приготвяне, но пък вкусът е
божествен!
350 гр.
топено сирене
300 гр. шунка
2 яйца
олио за
пържене – количество според съда, в който се пържи
100 гр.
браашно
100 гр.
панировка „корнфлейкс“ (или смес от галета и царевично брашно)
сол на вкус
Приготвяне
Шунката се нарязва на възможно най-дребни кубчета.
Смесва се с топеното сирене, след което се добавят солта и черния пипер и се
разбърква докато се получи равномерно размесване на продуктите. Има
консистенция на полутечна каша, което може да породи съмнения как ще се оформят
топки, но с мерак всичко е възможно. С помощта на две лъжици се оформят топки с
размер около 3 см, които се овалват в брашно, след което се потапят в предварително
разбитите яйца и накрая се овалват в панировката. Пускат се да се пържат в
предварително загрята мазнина, като е важно количеството ѝ да е достатъчно,
така че те да потънат в нея. Пържат се няколко минути докато станат златисти на
цвят и готови на вид. Поставят се върху домакинска хартия, така че да се
отцедят от мазнината и се оставят да поизстинат.
Нападайте бирата и на забравяйте да коментирате и
споделяте! Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар