Понякога, когато човек си е вкъщи, му се случва да се разсее
и да се сети в 12 на обяд, че няма какво
да яде, както се случи днес с мен. Сетих се, че имам в хладилника едни пушени
пилешки крилца (които обикновено си ги ям като бонбони при всяко негово
отваряне :D ) и реших
да пробвам нещо с тях. Първото, което ми хрумна, беше да ги запека с картофи,
но бързо се отказах – трябваше първо да опека картофите, след което да добавя
крилцата. А най-вече - трябваше да беля картофи и най-важното, да чакам бая време, а после да търкам тава. А
стомахът ми не е от най-търпеливите… Тогава ме осени идеята да ги направя с
ориз в оризоварката – това велико, предполагам китайско, изобретение! Станаха
страхотни! Ето как:
500-600 гр. пушени
пилешки крила
1 чаена чаша ориз
50 гр. масло
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз
Приготвяне
Оризът се измива много добре със студена вода. Слага се в
оризоварката заедно с крилата, маслото и подправките на вкус (без магданоза).
Добавят се две чаени чаши вода, разбърква се и се включва. След около 25-30
мин. ястието е готово. Поръсва се нарязан магданоз и се оставя още 5 мин. да
проникне вкуса му.
Да ви е сладко! Ако някой се сети за по-бърза от 30 мин. рецепта
за пиле с ориз (съвсем не е задължително да са крилца), да каже!
Няма коментари:
Публикуване на коментар