Търсене в този блог

неделя, 19 август 2018 г.

ПАНИРАНИ ШИШЧЕТА ОТ КАШКАВАЛ С БЕКОН




Тази вечер се чудех какво ми се яде и какво да вечерям, когато се сетих, че преди няколко дни едно клипче в готварските групи ми бе привлякло вниманието. Така че реших да пробвам. Получи се лесно, бързо и вкусно. Точни количества няма да давам, тъй като те са относителни…

Необходими продукти:
кашкавал (аз попаднах в магазина на някакво сирене Едам на промоция)
бекон на ленти
счукан корнфлейкс за панировка
яйца за панировка
брашно за овалване
олио за пържене

Приготвяне
Кашкавалът се нарязва дълги 5-6 см парчета с дебелина 1 см.

Крайчето на лента бекон се пробожда с дървено шишче, след което зад него се нанизва кашкавала.

Беконът се увива около сиренето, като накрая се прикрепя като се забоде и другия му край за шиша.


Овалва се в брашно, след това в разбито яйце и накрая в корнфлейкса.

Потапя се напълно в предварително сгорещена силно мазнина и се пържи 2-3 минути до златисто.


Удобството е, че краищата на шишовете могат да бъдат използвани при панирането и пърженето, така че не се налага да се цапат ръцете или да се бърка в мазнината.

Следва отварянето на бирата, но това вече е друга тема…




Няма коментари:

Публикуване на коментар