Търсене в този блог

неделя, 12 юни 2011 г.

Пълнени пилешки кожички с месо и грах


Това е една рецепта, продукт изцяло на моята фантазия и за която с основание претендирам за авторски права… Отличава се с високо холестеролно съдържание (както почти всички мои), тоест вкусна е, бърза е и е лесна за приготвяне.
Необходими продукти: 500г. пилешки кожички, 500 гр. говежда или пилешка кайма (пилешката се намира трудно, а и не се знае какви боклуци са набутани в нея), 250 гр. замразен грах, сол, черен пипер, чесън на прах, червен пипер.
Приготвяне: Кожичките се измиват една по една поотелно и се отцеждат. Каймата, грахът и подправките на вкус се омесват добре. В зависимост от размера и броя на кожичките се правят кюфтета с подходящ размер от размесената кайма с грах и подправки, които внимателно се завиват от всички страни с кожичките, като се нареждат в тава, така че частите от кожичките, които се застъпват, да бъдат отдолу с цел да не се разтворят при печенето, а също така и да изглеждат гладки отгоре.  Внимава се между „сърмите” да има разстояние за да се препекат добре от всички страни. Поръсват се леко с червен пипер за цвят и се пекат около 40 мин. при 200 ºС. Веднага след опичането се вадят от тавата и отделената от тях мазнина докато са още съвсем горещи с цел мазнината да не пропие обратно като започнат да изстиват.
 Забележка. Може да се използват както говежда кайма, така и пилешка. Свинската не е много препоръчителна защото не може да поеме отделената от кожичките мазнина. С двата вида кайма вкусът се различава, но и с двата се получава еднакво добър, макар и различен, резултат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар