Търсене в този блог

неделя, 19 ноември 2017 г.

ПИЛЕШКИ СЪРЧИЦА „ПО СЕЛСКИ“



Това е една бърза, лесна  и елементарна рецепта. Освен това подходяща за всякакво пиене – ракия, червено, бяло, бира… Какво повече да иска човек?!

Необходими продукти:
600-700 гр. пилешки сърчица
1 голяма глава лук
1 голям морков
4-5 скилидки чесън
7-8 сушени домати в зехтин (може и консерва или пресни)
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица

Приготвяне
Започва се със сърцата. Трябва да се накиснат за малко в студена вода, след което да се измият старателно. При миенето е добре всяко едно да се стисне поотделно под струята, тъй като в някои може да има съсиреци от кръв – при стискането те излизат.

Сваряват се за 10 мин. в подсолена вода, след което водата се отцежда.

Докато се варят морковът се прекарва през чопър или се нарязва на ръка на много ситно, а лукът - на тънки полумесеци. Скилидките чесън се нарязват на шайби.



Лукът, морковът и чесънът се запържват до омекване в сгорещено олио или зехтин (аз използвах този от сушените домати), след което се добавят сърцата (които трябва да са добре отцедени), доматите и подправките на вкус.




Задушават се още 10-на минути при непрекъснато разбъркване.

Наздраве и добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар