Търсене в този блог

вторник, 20 февруари 2018 г.

СУРОВО-СУШЕНО СВИНСКО РОЛЕ С МЕД



След първия изключително успешен опит за роле отсвински гърди, се реших да пробвам и от врат, при това експериментирах да го овкуся с мед и го приготвих по относително различна технология на осоляване. Е, нескромно от моя страна, но се получи мноооого добре!
Количествата на продуктите в рецептата зависят от количеството на месото…

Необходими продукти:
1 хубаво голямо парче шарен врат
мед
сол (25 гр. за 1 кг. месо – единственото точно количество!)
праз лук
черен пипер
търпение

Приготвяне
Избира се парче от врата с правилна форма.

Тя се разрязва внимателно с помощта на много остър нож на лента с дебелина около 1 см.


Самата лента от своя страна също се разрязва на парчета (проверява се като се завие колко отива за роле с диаметър около 5-6 см).
Изчисленото количество сол се разпределя много внимателно равномерно върху парчетата месо.

След това те се намазват с мед и се поръсват със ситно нарязан праз лук.



Навиват се плътно на ролета и се връзват с канапи.

Овалват се в черен пипер и се оставят да се изсушат – докато станат по-твърди на пипане (продължителността зависи от времето).

Аз моите ги изсуших в пастърмарника за около 18 дни.

Накрая се реже тънко, отпива се качествено вино и се отхапва. Наслаждавате се на вкуса и аромата!
Наздраве!






1 коментар:

  1. ВЪРХЪТ!Щерка ми го приготвя по същия начин, но за БЪРЗА КОНСУМАЦИЯ-ПЕЧЕ ГО ВЪВ ФУРНАТА ЗА ОБЯД ИЛИ ВЕЧЕРЯ!

    ОтговорИзтриване