Търсене в този блог

сряда, 6 септември 2017 г.

ТЕЛЕШКО РУЛО С КАШКАВАЛ В БЕКОН




След като преди няколко дни се очаровах от възможностите, които разкрива рогозката от бекон, днес ми хрумна да експериментирам с нещо по-месно и по-кашкавалено…

Необходими продукти (за една ГОЛЯМА порция):
250 гр. телешка кайма
8 ленти бекон (шршна:дължина – 1:4 приблизително)
30 гр. кашкавал
½ малка глава лук
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
чесън на прах
други подправки при желание

Приготвяне
Лукът и магданозът се накълцват на много ситно и се омесват с каймата и останалите подправки.


Хубаво е омесената кайма да постои 2-3 часа в хладилник, че да попие ароматите. Приготвя се постелката от бекон, в която се завива месото с кашкавала и което съм описал как става тук

Върху нея в края в единия край по цялата ширина се слага половината от каймата.

Добавя се кашкавал на дебели ленти, като върху него се добавя останалата част от овкусената кайма, като се внимава да се запечатат краищата, че да не изтече кашкавалът.


Рулото се увива в бекона и се пренася в тавата, в която ще се пече.

Отгоре се настъргва малко кашкавал и се наръсва малко червен пипер колкото за цвят.


Самото изпичане става на 180 °С на вентилатор за около 45 минути.



Добър апетит! Както винаги ще съм благодарен на коментари, мнения и споделяния!



Няма коментари:

Публикуване на коментар