Търсене в този блог

събота, 1 декември 2018 г.

СВИНСКО ДЖОЛАНЧЕ С КОЖА В МУЛТИКУКЪР




Идеята да пробвам мултикукъра с джоланче ми се въртеше от известно време, а какъв по-добър момент от този, при който навън е – 10 °С, а е и почивен ден… Речено – сторено! Получи се не по-зле на вкус от фамознатами рецепта за джолан на фурна, но благодарение на технологиите се печелят около 2 часа време, а това означава, че може да се приготви и вечер след работа…

Необходими продукти:
1 брой свински джолан с кожа (около 1,5 кг, като трябва да се побира в мултикукъра)
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп

Приготвяне
Най-добре е джоланът да се овкуси от предишния ден, но става и непосредствено преди готвенето. За целта всички подправки се смесват в купичка и се размесват на гъста тъмно-кафява паста.



Джоланът не се мие с вода, а само се избърсва с ленена кърпа и подсушава.


Намазва се обилно отвсякъде със сместа от подправките.

Слага се в тенджерата на мултикукъра и се оставя за една нощ на студено или се готви непосредствено. Самият апарат се включва на режим „поетапно готвене“ („Stage cooking”), като се задават първи етап 3 часа при 100 °С, след което втори етап от 30 минути при 160 °С. Джоланът се вади и се обезкостява, след което се реже на порции.



Сосът, който се е отделил е вълшебен на вкус, така че се събира в сосиера, след което се полива върху порцията. Сервира се с подходяща за доста блажна храна гарнитура – а аз не виждам каква по-подходяща през зимата от кисело зеле, запечено на фурна.
Наздраве и добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар