Търсене в този блог

понеделник, 3 декември 2018 г.

ПАТЕШКИ БУТЧЕТА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ В МУЛТИКУКЪР




Една идеална зимна рецепта! Затова, противно на навика ми, започвам без лирични отклонения, освен че ще кажа само едно – ако ще е хвъркато, нека да е патица!

Необходими продукти
патешки бутчета – според броя порции, но в мултикукъра не могат да влязат повече от 4
кисело зеле – половин малка зелка в моя случай за 2 порции
половин глава чесън
червен пипер – според количеството и вкусовите предпочитания
черен пипер – според количеството и вкусовите предпочитания
лют червен пипе – според количеството и вкусовите предпочитания
ким – не много, че да не търни!
патешка мас – според вкусовете и това колко мазна е кожата на бутчетата (може да се замени със свинска евентуално)

Приготвяне
Зелето се отцежда и нарязва. към него се добавят подправките в количества на вкус.



Размесва се добре с ръка, след което се слага на дъното на мултикукъра.

Върху зелето се поставят патешките бутчета, а след това и необходимото количество патешка (свинска) мас.


Настройва се на „поетапно готвене“ (“stage cooking”), като първият етап е 2 часа на 100 °С, след което вторият е 20 минути на 160 °С.

Какво следва в студената зимна вечер е излишно да обяснявам… Наздраве и добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар