Търсене в този блог

понеделник, 23 септември 2019 г.

ФИЛЕ МИНЬОН SOUS VIDE




Май няма изгледи скоро да мирясам от готвенето sous vide… Е, дойде времето и на свѝнята, като, разбира се, взех най-сухото месо да видя как ще ми се получи. Е, според някои от дегустаторите на кухнята ми, това било най-вкусното нещо готвено до момента sous vide от мен (моето мнение е, че за първото място спорят телето и рибата тон, но това си е мое мнение). Като тази рецепта е изключително лесна и мнооооооого вкусна, а месото става сочно и запазва апетитния си розов цвят!

Необходими продукти:
свински бонфилета – колкото са необходими
сол на вкус
черен пипер на вкус
20 гр. краве масло

Приготвяне
Бонфилетата се разрязват на парчета с необходимите размери за една порция. Осоляват се и се опиперяват на вкус.


Вакуумират се в пликове и се „готвят“ на точно 57 °С (тази температура гарантира свежия розов цвят отвътре като същевременно се сготвят и не остават кървави) за 3 часа.


Вадят се, подсушават се добре върху домакинска хартия и се запечатват от всички страни в масло на много горещ тиган за около 30 секунди от всяка страна.



Сервират се нарязани, като могат да се полеят с някакъв сос, но в този случай си го спестих, тъй като исках да се насладя само и единствено на вкуса на месото.

Bon appétit!



Няма коментари:

Публикуване на коментар