Търсене в този блог

четвъртък, 19 септември 2019 г.

ПАНИРАНИ ПУЕШКИ РОЛАДИНИ ОТ БУТ SOUS VIDE




Това е рецепта, която съчиних с идеята да проверя лимита на новата ми играчка – машинката за sous vide. След като вече установих, че тя със замах победи пилешките гърди, днес целях да пробвам как ще стане едно от най-сухите за готвене меса – пуешкото. И отново победата беше нейна. Само който не е готвил пуешко, не знае колко сухо и кончаво може да стане то… Но не и с новата ми играчка!

Необходими продукти (за 2 порции):
1 обезкостен пуешки бут (около 600 гр)
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1 яйце
сол на вкус
черен пипер на вкус
масло за аромат
олио за паниране
галета за паниране

Приготвяне
Обезкостеният пуешки бут се разделя на две равномерни части.


Посолява се от двете страни със сол и черен пипер на вкус.

Парчетата се слагат да легнат откъм ципестата страна, след което отгоре се поставят по една смачкана скилидка чесън, стрък розмарин и една люспа масло за аромат.



Навиват се на руло и се закрепят с игли за готвене или се омотават с конец така, че да не се разтворят, а овкусителите да останат отвътре.

Вакуумират се в пликовете и се оставят да се готвят 2 часа и половина на 65 °С.



След като се приготвят, роладините се подсушават върху домакинска хартия, а иглите или конците се махат и стръковете розмарин се издърпват внимателно (роладините би трябвало да са придобили формата си).

Потапят се в предварително разбитото яйце, след което се овалват в галетата.


Пържат се за 20-30 секунди от всяка страна в максимално сгорещено олио.


Ами това е – макар и бавно, много лесно и изключително сочно и вкусно! Кой каза, че пуешкото не ставало и го сервирали само като болнична храна?!?

А тук си личи чесънът, който е останал отвътре и е придал невероятен вкус на месото:


Няма коментари:

Публикуване на коментар