Търсене в този блог

събота, 19 октомври 2019 г.

СВИНСКИ ЦЯЛ КОТЛЕТ (РÈБРО) SOUS VIDE




Вчера, влизайки за нещо съвсем различно в един от суперите, окото ми грабнаха тез симпатяги – цели котлети или както и им казват малко на югоизток от нас рЕбра. Е, как да не му се на дояде на човек рЕбро – възможно ли е?!

Необходими продукти (за 1 котлет):
1 бр. свински цял котлет
сол на вкус (аз използвах несмляна хималайска)
едро смлян черен пипер на вкус
1 скилидка чесън на котлет
стръкче розмарин

Приготвяне
Котлетите се осоляват и опиперяват на вкус.


Слагат се в плик за вакуумиране, след което върху всеки котлет се слага по една смачкана скилидка чесън и клонката розмарин (аз използвах една цяла за 3 котлета, като я поставих така, че да е в контакт и с трите.


Котлетите се вакуумират, след което се оставят поне за 4-5 часа в хладилник (при мен една нощ). Водната баня sous vide се настройва на 56,5 °С и котлетите се готвят в нея поне 3 часа.


Вадят се, подправките (чесъна и розмарина) се махат, подсушават се добре на домакинска хартия, след което се запечатват за по 2 минути от всяка страна на силно сгорещен тиган в малко масло.





Как се ядат не мисля да обяснявам… Както и какво пият… Наздраве и добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар