Търсене в този блог

вторник, 1 август 2017 г.

БАНИЦА С ШУНКА И СИРЕНЕ НА ТИГАН


Наскоро открих, че явно имам неподозиран и за мен самия талант за правене на баници, така че след първите ми два успешни опита за баница със сирене на тиган и баница с месо на тиган, придобих смелост и днес реших да експериментирам с баница с шунка и кашкавал. Какво по-хубаво от тази комбинация?!? Стана изключително вкусна! Ето и рецептата (която впрочем не се отличава от тези на първите ми две баници, така че ще поставя линкове, вместо да пиша отново същите неща.

Необходими продукти:
400 гр. кори за баница, приготвени на сач
300 гр. шунка
300 гр. кашкавал
125 гр. краве масло

Приготвяне
Шунката се нарязва на ситно. Към нея се добавя настъргания кашкавал. При желание могат да се добавят подправки от рода на чубрица или червен пипер, но аз се въздържах, тъй като и двата компонента на плънката бяха качествени и не исках да им убивам ароматите. Разбъркват се добре, след което се процедира по описаните тук и тук начини.

Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар