Търсене в този блог

събота, 22 юли 2017 г.

КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ С БЕКОН

Когато човек няма какво особено да сготви вкъщи, но пък види бира и пушен бекон в хладилника, му идват разни идеи… В моя случай импровизирах само на основата на шесто чувство, но пък се получи прекрасно мезе за бирата.
 
Необходими продукти
4 големи картофа
125 гр. пушен бекон, нарязан на кубчета
100 гр. бяло сирене
50 гр. кашкавал
2 яйца
магданоз
сол
червен пипер

Приготвяне:
Най-напред се сваряват картофите като се внимава да са добре сварени, но не преварени, отцеждат се и се оставят да поизстинат. След като изстинат (не парят при пипане), към тях се добавят настъргания на ренде кашкавал, натрошеното сирене, бекона, яйцата (именно заради тях е необходимо картофите да са студени), магданоза и подправките. Размесва се добре с вилица, но не е необходимо картофите да станат на хомогенно пюре – трябва е да останат малки парченца от несмачкани картофи. С помощта на две супени лъжици (че сместта лепне!) се оформят груби и по възможност рошави ноазети (да има повече хрупкави ръбчета след печенето), които се подреждат в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се на фурна с вентилатор при 200 °С за около 30 минути до добиването на приятно златист цвят.
Ще съм благодарен на коментари, впечатления и споделяния! Аз отивам да отворя първата бира. Наздраве и добър апетит!









Няма коментари:

Публикуване на коментар