Търсене в този блог

събота, 8 юли 2017 г.

ХАПКИ ОТ ТОПЕНО СИРЕНЕ С ШУНКА

Преди известно време гледах някакво чуждестранно клипче в интернет за подобна рецепта и реших, че това ще е страхотно мезе, способно да пие бира с каси. Така че не му мислих много-много и реших да я направя по памет, че и облагородя. Доста мърлявичко е за приготвяне, но пък вкусът е божествен!
Необходими продукти:
350 гр. топено сирене
300 гр. шунка
2 яйца
олио за пържене – количество според съда, в който се пържи
100 гр. браашно
100 гр. панировка „корнфлейкс“ (или смес от галета и царевично брашно)
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне
Шунката се нарязва на възможно най-дребни кубчета. Смесва се с топеното сирене, след което се добавят солта и черния пипер и се разбърква докато се получи равномерно размесване на продуктите. Има консистенция на полутечна каша, което може да породи съмнения как ще се оформят топки, но с мерак всичко е възможно. С помощта на две лъжици се оформят топки с размер около 3 см, които се овалват в брашно, след което се потапят в предварително разбитите яйца и накрая се овалват в панировката. Пускат се да се пържат в предварително загрята мазнина, като е важно количеството ѝ да е достатъчно, така че те да потънат в нея. Пържат се няколко минути докато станат златисти на цвят и готови на вид. Поставят се върху домакинска хартия, така че да се отцедят от мазнината и се оставят да поизстинат.
Нападайте бирата и на забравяйте да коментирате и споделяте! Наздраве!







Няма коментари:

Публикуване на коментар