Търсене в този блог

четвъртък, 27 юли 2017 г.

ТАРТАЛЕТИ С КРЕМА СИРЕНЕ И ПЛОДОВЕ


Аз съм от хората, които понякога харесват странни неща, например извратени британски сирена с кайсии или боровинки. Поради тази причина, а и поради наличието вкъщи на праскови, сини сливи и пияни вишни от тазгодишната реколта от вишновка, ми хрумна да експериментирам с едни умерено сладко-солени тарталети. Ето как го направих:
 
Необходими продукти (за 12 броя):
250 гр. бяло брашно
125 гр. краве масло
1 яйце
250 гр. крема сирене
1 дребна праскова
3 сини сливи
10-15 пияни вишни
20 гр. захар
30 гр. кедрови ядки
10 гр. смлян суров шам фъстък

Приготвяне
Най-напред се приготвят кошничките. Това съм го описал тук, като разликата е, че сега дозата е двойна.
Докато те се печаха, приготвих плънката. За целта 2 пакетчета крема сирене се разбиват с 20 гр. захар с помощта на миксер. Към разбитото сирене се добавят кедровите ядки и ситно нарязаните плодове, като костилките от вишните се махат. Разбърква се много добре с лъжица, но се внимава да не се повредят прекалено много парченцата плод (е, вишните нямаше как да оцелеят много, но пък оцветиха сиренето в много нежно розово). Сместа се разпределя в кошничките, след което се поръсва с шам фъстъка. Пече се 25-30 мин. на 200 °С на вентилатор. Ядат се едва след като изстинат напълно.

Да ви е сладко. Чувствайте се поканени да коментирате, споделяте или критикувате!

Забележка

Комбинацията от плодове може и да е различна, но според мен е важно да са по-сочни и ароматни. Следващият път е ред на боровинки и малини, ако се намират все още. ;)













1 коментар:

  1. Изглеждат уникално! Много вкусно! Благодаря за подробната рецепта, ще се пробвам още днес да ги направя.

    ОтговорИзтриване