Търсене в този блог

понеделник, 31 юли 2017 г.

ПУШЕНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С ОРИЗ В RICE COOKER


Понякога, когато човек си е вкъщи, му се случва да се разсее и да се сети в  12 на обяд, че няма какво да яде, както се случи днес с мен. Сетих се, че имам в хладилника едни пушени пилешки крилца (които обикновено си ги ям като бонбони при всяко негово отваряне :D ) и реших да пробвам нещо с тях. Първото, което ми хрумна, беше да ги запека с картофи, но бързо се отказах – трябваше първо да опека картофите, след което да добавя крилцата. А най-вече - трябваше да беля картофи и най-важното, да чакам бая време, а после да търкам тава. А стомахът ми не е от най-търпеливите… Тогава ме осени идеята да ги направя с ориз в оризоварката – това велико, предполагам китайско, изобретение! Станаха страхотни! Ето как:

Необходими продукти:
500-600 гр. пушени пилешки крила
1 чаена чаша ориз
50 гр. масло
сол
черен пипер
червен пипер
магданоз

Приготвяне
Оризът се измива много добре със студена вода. Слага се в оризоварката заедно с крилата, маслото и подправките на вкус (без магданоза). Добавят се две чаени чаши вода, разбърква се и се включва. След около 25-30 мин. ястието е готово. Поръсва се нарязан магданоз и се оставя още 5 мин. да проникне вкуса му.

Да ви е сладко! Ако някой се сети за по-бърза от 30 мин. рецепта за пиле с ориз (съвсем не е задължително да са крилца), да каже!

Няма коментари:

Публикуване на коментар