Мотивацията. Това е една лесна, вкусна и според мен относително диетична рецепта за угоителен обяд след серия от празници, на които ви е втръснало от иначе превъзходно печено агнешко.
Първият проблем е да намерите заек. Ако нямате някой близък, който да отглежда, ще се наложи да се полутате по магазините. Не е невъзможно да се открие, макар и в повечето случаи да е замразен… L Въпреки това и с такъв рецептата става, така че горе главата.
Един заек обикновено излиза около 2.0 – 2.5 кг. Ако сте били късметлии и сте купили пресен заек действайте направо, а ако ли не – оставете го да се размрази на студено от предишната вечер. Лично аз го разрязвам на 8 парчета – 4 бутчета и още 4 от гръбнака и тазовата част. Нарязването не е сложно защото костите са тънки.

Забележки. Към заека обикновено вървят глава и вътрешности. До момента не съм измислил приложение на главата, а освен това тя изглежда твърде нелицеприятно. Нея просто я изхвърлям поради липсата на куче. Дреболийките обаче са друга работа. За тях има два варианта – да станат на малко количество дроб сърма за гарнитура (може да се добави още нещо, че да е повечко, например гъби печурки) или пък от тях ад се приготви много вкусна супа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар