Търсене в този блог

понеделник, 18 септември 2017 г.

ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ



Това е рецепта за едни мнооооого шоколадови мъфини, която и аз не знам как ми хрумна. Но се получиха добре, така че я споделям.

Необходими продукти:
250 гр. брашно
150 гр. масло
150 гр. пудра захар
2 яйца
20 гр. какао
80 гр. шоколад за готвене (не е задължително да е за готвене ;) )
1 ванилова есенция
6 гр. бакпулвер
½ ч.л. сол

Приготвяне
Фурната се включва да загрее на 200 °С на вентилатор. Шоколадът се натрошава с помощта на нож (желателно е да и бил преди това в хладилник, че да стане) на дребни парчета.

Маслото, ако е стегнало от хладилник, се нарязва на тънки филийки, които се разбиват с миксера докато стане кремообразно.

Към него се прибавя пудрата захар и отново се разбива до кремообразна консистенция. 


Добавят се двете яйца и ванилията и се разбива до получаването на еднороден крем.

Следва добавяне на бакпулвера, солта и пресятото брашно, като се разбива до получаването на еднородно тесто.

Добавя се какаото и се разбива до получаването на еднороден цвят.


Най-накрая се слагат парченцата шоколад, които се разпределят равномерно в тестото с помощта на лъжица, че да не се разтопят в тестото.


От полученото тесто във формички се слага количество, което е около половината от обема им (малко трудно се преценява, тъй като тестото не е течно).

Пекат се 15 мин., след което се изваждат и оставят да изстинат. Ако искате парченцата шоколад да стегнат, поставете мъфините в хладилник за няколко часа.
Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар