Търсене в този блог

четвъртък, 19 ноември 2020 г.

ПУШЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА

 


Миналата година си купих една опушвачка ITA, която обаче така и не успях да подкарам като хората досега. Въпреки че се бръкнах и за реотан, който всички твърдяха, че бил по-добрият избор, нещата ставаха или сурови или добре опечени, но не и опушени. И това няма как да не бъде така, тъй като тя разчита на електромеханичен реостат, при което температурата вътре в нея варираше от 30 °С до 130 °С. Така стигнах до идеята, че трябва да купя електронно термореле с термо сонда. И нещата взеха, че се получиха повече от идеално.

Необходими продукти:

пилешки бутчета – бройката е според желанията

сол

Приготвяне

В тенджера с размер, който позволява да влязат свободно пилешките бутчета, се слага да заври добре посолена вода (1 с.л. сол на литър вода). Бутчетата се слагат във водата когато тя заври добре. Тъй като от тях тя ще се охлади и ще спре да ври, то от момента, когато заври отново, те се варят 15 минути, отцеждат се и оставят да изстинат. Пушилнята се наглася на 70 °С и когато температурата се стабилизира (3-4 градуса нагоре и надолу от зададената), бутовете се слягат в нея, а върху реотана се оставя един охлюв стърготини. Опушва се час и половина.

Наздраве!

 






Няма коментари:

Публикуване на коментар