Търсене в този блог

неделя, 1 декември 2019 г.

ПАНИРАН ЗАЕК SOUS VIDE




Преди време качих рецептата за заека със сметановиясос и тогава, ако сте забелязали, предварително приготвения заек в sous vide, не беше сготвен целия. Останалата част я приготвих панирана, като се оказа, че това е още една прекрасна идея заешкото да стане сочно и вкусно, а не сухо и на конци.

Необходими продукти:
предварително приготвени парчета заек в sous vide
брашто за овалване
1-2 яйца за паниране
галета за овалване
олио (друга мазнина) за пържене
сол на вкус
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
чесън на прах

Приготвяне
Яйцето(а) се разбива(т).


Брашното се смесва със сухите подправки.



Предварително приготвенитев sousvide парчета заек се подсушават добре и се овалват старателно в овкусеното брашно, след което излишното количество се изтръсква.


Потапят се в разбитите яйца, след което се овалват в галетата.



Изчаква се 5-10 минути галетата да „изпие“ водата от яйцата и да поомекне така, че да не прегори при пърженето. Пържат се от всички страни за 1-2 минути (тъй като на практика са сготвени предварително) до златисто в предварително нагрятата добре мазнина.

Отцеждат се за няколко мунути върху домакиснска хартия, която да попие излишната мазнина.

Добър апепит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар