Търсене в този блог

вторник, 5 февруари 2019 г.

ПИЛЕШКИ СЪРЧИЦА ПО СЕЛСКИ В ACTIFRY




Поредният успешен експеримент с Actifry. Бързо, лесно, вкусно, а и не е необходимо човек да ходи до кръчмата, стига да си има бира в хладилника вкъщи. Трябва да се отбележи също, че по тази рецепта сърчицата станаха по-бързо, отколкото в другата ми, тъй като се спестява предварителното варене. Е, в тази спестих и някои от продуктите, тъй като не разполагах с тях под ръка, но пък който иска, може да си ги добави. Също така ми се струва, че в този вариант станаха по-приятни на консистенция.

Необходими продукти:
1 кг. пилешки сърчица
2 глави лук
30 гр. краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
чесън на прах
ронена чубрица

Приготвяне
Сърчицата се разрязват надлъжно на половинки и се проверява дали в някои от тях няма останали съсиреци от кръв.


Ако има такива, те се махат лесно с върха на ножа.

Към тях се добявя по-едро нарязания лук и се слагат в Actifry-я.



Поръсват се с подправките в количества на вкус, добавя се маслото и се „пържи“ 30 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар