Търсене в този блог

четвъртък, 28 февруари 2019 г.

ПИЛЕШКИ ТРЪТКИ В ACTIFRY



Имате пилешки трътки? Пие ви се много бира с вкусно мезе? Ами пригответе си трътките! Е, може и да не е в Actifry, а във фурната на 180 °С с често разбъркване…
Да уточня само, че долу съм описал приготвянето на 1 кг трътки, тъй като това е дозата за Actifry-я, но имайте предвид, че за това количество ви трябва много (ама наистина много!) бира или пък още по-добре е да поканите 1-2 човека и да споделите хедонизма си с тях. Че трътките, макар и да са божествено вкусни за тези, които ги харесват, са тежички…
Е, не вярвам от Tefal да включат рецептата ми в приложението им за Actifry-я, но кой знае – може заради гаврата, ако не ме домързи, да я преведа и да им я пратя! :D

Необходими продукти:
1 кг. пилешки трътки
10-15 гр. краве масло
1/2 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л.  червен пипер
лют червен пипер (по желание и на вкус)
1 ч.л. чесън на прах
2 с.л. соев сос

Приготвяне
Хладилникът се зарежда с прилично количество бира достатъчно време преди консумацията на трътките, така че да се охлади добре.

Трътките трябва много внимателно да се почистят една по една от евентуално останала перушина, както и да им се изреже мастната жлеза, както е показано по-долу.

Това е най-бавната и сръткава операция в рецептата, но търпението се възнаграждава богато! 

Към почистените трътки се поставят подправките и се размесват хубаво.

Необходимо е да престоят поне 3-4 часа в хладилник, но най-добре една нощ или 24 часа. Слагат се в Actifry-я, след което се добавя маслото, което е само за аромат, тъй като самите трътки пускат доста мазнина.

„Пържат“ се 35-40 минути.

След като са готови е добре да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия, тъй като наистина пускат доста мазнина. Бирата се отваря и човек отрита в Рая…


Няма коментари:

Публикуване на коментар