Търсене в този блог

вторник, 8 декември 2020 г.

СУПА ОТ ПАТЕШКИ ДРЕБОЛИИ

 

 




Така става, когато човек купи патица за нещо – в нея открива един пакет с шийка, сърце, дробчета и воденички. Към тях добавих за по-блажно (зима е) и парчето кожа от врата, което висеше от патицата. И се получи една чудесна, вкусна, хранителна зимна супа.

 

Необходими продукти:

1 комплект патешки дреболии

1 глава лук

1 морков

1 кубче пилешки бульон или някаква друга готова подправка за супа

1 розичка фиде

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 щипка ким (не кимион – различни подправки са!)

 

Приготвяне

Патешките дреболии се изплакват със студена вода и се слагат в 2,5 л. вода със солта, черния пипер, кима и бульона да заврат.




През това време лукът и морковът се нарязват на много ситно или направо се накълцват с чорпъра (по мое мнение морковът придава много добър аромат на почти всяка супа, но аз не обичам да го сдъвквам).






Добавят се към супата.



След като дреболиите заврат, котлонът се намалява на средна степен и се варят до готовност (за нея се съди по това дали месото може да се отдели от шийката). Дреболиите се вадят и се накълцват на дребни кубчета.



Връщат се в супата и в нея се добавя фидето. Вари се още 10-15 минути. Сервира се с малко масло и малко лимонов сок.

Така се борят лошото време и вирусите!

 




Няма коментари:

Публикуване на коментар