Търсене в този блог

сряда, 28 ноември 2018 г.

СВИНСКО С ОРИЗ В МУЛТИКУКЪР


Зима е, студено е, нужна е повече енергия, а и ми се прияде „селска“ манджица… Да не говорим за желанието да експериментирам с новия мултикукър и едно почти забравено парче свинско, чието готвене не търпеше отлагане…

Необходими продукти (за 4 порции):
600-700 гр. свинско месо (добре е да е по-блажно)
1 чаена чаша ориз
1 голяма глава лук
30-40 гр. краве масло
сол
черен пипер
чесън на прах

Приготвяне
Лукът се нарязва на средно големи парчета и се запържва в маслото тиган с капак без да се слага капака.


Месото се нарязва на късове от няколко сантиметра и се добавя към лука.



Задушава се под капак 7-8 минути като от време на парчетата месо се обръщат, така че да се запечатат от всички страни.

Оризът се измива много старателно, след което се отцежда. Месото и лукът се прехвърлят в мултикукъра, след което към тях се добавят подправките на вкус. Добавя се оризът и се залива с една чаена чаша и половина вода (водата в количество, което се изисква според инструкцията на мултикукъра).

Ако месото е по-постно, може да се добави още масло. Мултикукърът се включва в режим „ориз“.

Само толкова – след около 25-30 минути ястието е готово, а вие пък сте готови да простите на лапавицата навън. Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар