Търсене в този блог

сряда, 21 август 2019 г.

ПУШЕНО ПИЛЕ С КОЛБАСИ И СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕ




Понеже ми се ядеше нещо много пушено в гювече със сирене, колбаси и пиле, та така… Измишльотина, но пък много вкусна!

Необходими продукти за 4 порции:
2 пушени пилешки бутчета
150-200 гр. пушен кашкавал
4 пушени наденички
150-200 гр. сурово пушен бекон
2 малки или една голяма червена чушка
2 малки или една голяма зелена чушка
400 гр. консерва нарязани домати
1 голяма глава лук
4-5 едри скилидки чесън
50 гр. краве масло
1 ч.л. пилешки бульон на паста (1 таблетка сух бульон)
сол на вкус
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
лют червен пипер на вкус

Приготвяне
Започва се от „соса“. За целта главата лук се нарязва и запържва до омекване в маслото.




Малко преди да е готова, към лука се добавят солта и черния пипер.


Добавя и се консервата домати и след като заври, към соса се добавят пилешкия бульон, червения пипер и лютия червен пипер.


Оставя се да ври отворено докато се посгъсти. Малко преди да е готов, към соса се добавят предварително нарязаните на шайби скилидки чесън.




Пушените пилешки бутчета се обезкостяват на груби парчета, които се разпределят по равно в 4 гювечета.


Наденичките, пушения кашкавал, бекона и чушките се нарязват в голяма купа на парчета с размер около 1 см., след което се размесват добре.











Получената смес се разпределя в гювечетата върху пилето, след което върху нея се разпределя лучено-доматения сос.


Гювечетата се запичат на 180 °С с вентилатор и без капак за около 35 минути (след достигането на температурата или в предварително загрята фурна).
Много добре се преглъща с тежко червено вино… Наздраве и добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар