Търсене в този блог

петък, 18 януари 2019 г.

ПАТЕШКО МАГРЕ В ACTIFRY




Въобще необходимо ли е да се говори и обяснява за Магрето – главно „М“. Главното „М“ обяснява почитта на всеки гурман към него, а и буквата много точно съвпада с първата буква на думата месо… А и вече съм писал за него тук.
Няма да лъжа – рецептата не е моя (с изключение на някои леки нюанси, които внесох, като например спестяването на черешите от 200 лв. за килограм през януари и използването на пилешки бульон, а не телешки). Тя е от приложението за Actifry, като аз не вярвах особено много да се получи и бях ръководен от идеята „какво пък, каквото стане – магрето трудно може да се съсипе чак толкова, че да не става за ядене“. Е, с наведена глава признавам, че бях опроверган. От чувство за вина споделям рецептата (както аз я направих, а не съвсем оригиналната).

Необходими продукти (за 2 български, а не гурме порции):
2 бр. патешки магрета
2 с.л. конфитюр от портокали (може да се замени с конфитюр от кайсии или пчелен мед)
1 кубче пилешки бульон
1 с.л. стафиди
сол
черен пипер

Приготвяне
Хубавото на магрето и на Actifry-я е, че и двете стават бързо, а комбинацията им – още по-бързо! Кубчето бульон се разтваря в 100 мл. вряща вода.

Магретата се нарязват леко по диагонал на 3 относително еднакви части, след което се поръсват от двете им страни със сол и черен пипер на вкус.




Слагат се в Actifry-я без мазнина, тъй като те самите пускат доста, при това божествена на вкус и аромат, като към тях се добавя и конфитюра.


„Пържат“ се точно 4 мин., след което към тях се добавят стафидите и бульона и се оставят да се готвят още точно 6 минути.



По този начин месото остава розово и леко (но не прекалено!) кърваво, както трябва да бъде според каноните на кулинарията.

Сервирани с подходяща гарнитура и преглъщани с подходяща напитка, отнасят човек направо в рая! Добър апетит -  току-що сготвихте изискана гурме вечеря за точно 12 минути с приготовленията!





Няма коментари:

Публикуване на коментар