Поредната рецепта традиционна и изключително проста
рецепта, особено подходяща за точно това време навън…
Необходими продукти (за 6 порции)
1 кг. свински
гърди (аз си избрах обезкостени)
1 малка зелка
(около 1,2 кг излезе)
½ глава чесън
2-3 с.л. мас
(аз използвах патешка поради вкуса и ползите от нея, но става и със свинска)
1 с.л червен
пипер
½ с.л. черен
пипер
Приготвяне
Тази рецепта е много подходяща за начинаещи
кулинари, тъй като в нея е няма какво да се сбърка… Започва се със зелката,
която се изчиства от кочана и се нарязва на колкото се може по-тънки ленти.
Поставя
се в гювеч или дълбока тава с капак. Скилидките чесън се обелват, нарязват на
шайби и се слагат при нарязаното зеле.
Добавят се подправките, мазнината и
месото.
Сол не се слага, тъй каато киселото зеле е солено. Други подправки също не препоръчвам, че да се усети добре вкуса на мемсото и зелето. Всичко се бърка много добре с ръка, така че мазнината и подправките да
достигнат навсякъде в зелето (ориентирате се по равномерното червено
оцветяване, дължащо се на червения пипер).
Похлупва се с капака и се пече около
час и половина на 200 °С без вентилатор. След 30-40 минути се разбърква през
интервали от 15-20 мин. Капакът се маха и температурата се смъква на 160 °С.
Пече се открито още около 30-40 минути. Разбърква се през 10 мин.
Добър апетит и наздраве в студа!
Няма коментари:
Публикуване на коментар