Признавам си, че я сътворих от чисто любопитство
дали ще се получи… Е, получи се, при
това не стана никак лошо.
Необходими продукти:
1 кг пуешки
филета (4 бр.)
4 кг морска
сол
червен пипер
чесън на прах
Приготвяне
Стандартно като при останалите пастърми. Изплакнатите
и подсушени филета се зариват в морската сол и се оставят на студено за 24
часа.
Изравят се от солта, изплакват се със студена вода и се подсушават. Овалват
се в смес от червен пипер и чесън на прах и се сушат в уреда за пастърми, който
съм описал тук.
Сушат се докато станат готови (колкото и общо да звучи това,
срок не може да се даде, тъй като зависи от външната температура, влажността и
т.н. климатични особености) на вид и пипане. На мен ми отне само седмица.
Забележки
Получи се доста добра пастърма. Единствената
забележка е, че се връзва на цената на пастърмата от патешко магре, която обаче
си остава ненадминат фаворит № 1. Направих я за проба само, а пробата се оказа
изключително успешна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар