Търсене в този блог

понеделник, 25 декември 2017 г.

ПУЕШКА ПАСТЪРМА



Признавам си, че я сътворих от чисто любопитство дали ще се получи… Е, получи  се, при това не стана никак лошо.

Необходими продукти:
1 кг пуешки филета (4 бр.)
4 кг морска сол
червен пипер
чесън на прах

Приготвяне
Стандартно като при останалите пастърми. Изплакнатите и подсушени филета се зариват в морската сол и се оставят на студено за 24 часа.







Изравят се от солта, изплакват се със студена вода и се подсушават. Овалват се в смес от червен пипер и чесън на прах и се сушат в уреда за пастърми, който съм описал тук.





Сушат се докато станат готови (колкото и общо да звучи това, срок не може да се даде, тъй като зависи от външната температура, влажността и т.н. климатични особености) на вид и пипане. На мен ми отне само седмица.



Забележки
Получи се доста добра пастърма. Единствената забележка е, че се връзва на цената на пастърмата от патешко магре, която обаче си остава ненадминат фаворит № 1. Направих я за проба само, а пробата се оказа изключително успешна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар